Eilen saavutettiin jälleen yksi rajapyykki, rv 25! Eilinen sisälsi neuvolakäynnin, jossa saatiin selville vauvan syke 125-140 (aika matalalla pompottelee mun mielestä, jospa pieni oli päiväunilla). Mun paino oli noussut kilon edellisestä kerrasta, toivottavasti se tietää sitä, että myös pienokainen ois mahtunu kasvamaan. Meillä jää nyt oikeat perhevalmennukset käymättä, joten sovittiin, että katotaan niitä juttuja neuvolatädin kanssa. Aloitettiinkin sitten synnytyksestä, se kun tulee tapahtumaan joka tapauksessa tavalla tai toisella. Vauva oli edelleen perätilassa, eikä kuulema mahdu kääntymään, joten perätilasynnytys on meillä edessä, ellei leikkuupöydälle jouduta. Meillähän ei ollut tiedossa seuraavaa oys:n aikaa, mutta ihana neuvolatäti soitteli mulle hetki sitten. Hän oli hoitanut asian meidän puolesta ja uusi kontrolliaika äitiyspolille on jo heti maanantaina. Mukava olo tuli siitä soitosta, meistä todellakin huolehditaan! Heti kohta perään soittelivat oys:sta ja antoivat jotain lisäohjeita.

Mulla ois koulussa ollut tänään vastuuvuoro äitienpäivälounaasta yhdessä parin luokkatoverin kanssa. Lounas jäi nyt mun osalta tekemättä, mutta syömässä sentään kävin koululla pitkästä aikaa. Pestolohta, maustettuja perunoita, hyviä salaatteja ja lisukkeita, tartarkastiketta, saaristolaisleipää ja jälkkäriksi täytekakkua. Niin hyvin oli ruoka onnistunut, namnam. Kiitos vaan kokkikolmosille! ;) <3 Muutenki oli tosi piristävä käydä välillä koululla syömässä ja moikkaamassa tuttuja. Murunen kävi syömässä omalla koulullaan. Koululta ajoin prismalle ja seilailin siellä hetken aikaa. Kerranki oli niin paljon äitienpäiväkortteja tarjolla, että tuli ihan valinnan vaikeus! Prismalta ajoin kotiin ja matkan varrelta noukin kyytiin muutaman facekirppikseltä ostamani vaatekappaleen.

20150508_105949.jpg

Kotona odotti yksi mukava ja yksi ei niin mukava ylläri. Mukavaa oli se, että oltiin saatu ikioma postilaatikko tuonne tien varteen. Jospa me nyt saatais omiakin tarjousmainoksia.. Aiemminhan homma on toiminut niin, että meidän posti on tullut vuokranantajien postilaatikkoon, josta he ovat sen kiikuttaneet tuohon meidän kuistin nurkassa olevaan laatikkoon. Eilen vihjattiin asiasta ja nyt siellä törötti jo postilaatikko, huippu hyvä palvelu! Ollaan kyllä kiitollisia meidän unelmakämpästä ja mukavista vuokranantajista.

Se ei niin mukava ylläri oli postin mukana tullut hoitopalaute. Periaatteessa on hyvä, että ne voi lukea läpi. Mutta on se tällaisissa tilanteissa jotenki masentavaakin.. Katkelma kirjeestä, tämä selventää ehkä asiaa taas hitusen teille: "Nyt menneillään olevassa raskaudessa todettu toistuvasti oligohydramnion eli lapsivettä ei ole käytännössä lainkaan. Sikiön rakenteet ovat vaikuttaneet normaaleilta, joten kyseessä on todennäköisesti muusta kuin sikiöperäisestä syystä johtuva ennenaikainen lapsiveden meno. Jos lapsivettä on liian vähän sikiön keuhkot eivät kehity normaalisti. Vedetön tilanne johtaa niin sanottuun Potterin sekvenssiin, jolle tyypillisiä löydöksiä ovat sikiön pieni leuka ja kampurajalat sekä keuhkojen hypoplasia eli huonosti kehittyneet keuhkot. Tällaisissa tapauksissa ennuste on varsin lohduton. Näin varhaisilla raskausviikoilla tapahtunut lapsiveden meno johtaa yleensä vastasyntyneen menehtymiseen."

Vaikka kirjeessäkin puhutaan selkeästi suurentuneista kohtutulehduksen ja keskenmenon käynnistymisen riskeistä, ei mulla onneksi ole mitään tulehdusta vielä tullut, oon siitä tosi kiitollinen ja huojentunut. Tulehduksen iskiessä on synnytyksen käynnistäminen todennäköisesti aika välittömästi edessä, koska kohtutulehdus on niin iso riski sekä vauvalle, että äidille. Voi, on se kyllä niin pieni raukka masuasukki. Ja niin hirvittävän rakas pienoinen ihminen.

Ajateltiin keitellä tämän harmahtavan päivän piristykseksi kahvia, prismasta mukaan tarttui myös pari kappaletta ihania viinereitä.. :) Pidetään peukkuja pystyssä, että päästäis viikonloppuna käymään äitejä kattomassa!

-karoliinan-